Tanker om skolens virksomhet i det norske land

Hei kjære leser.

Følgende er noen tanker om skolens virke i det norske land:

1. Foreldre får barn. Disse er voksne, som har ikke tid, ressurser og kunnskaper til å opplære sine barn i alt de trenger på egen hånd. Hjemmeskole er for dyrt.

2. Så foreldre sender barn til lærere, til skolen. En avtale eksisterer derfor mellom foreldre og lærere, mellom foreldre og skolen. En enighet om hva foreldre betaler lærerne og skolen for at deres barn skal lære. Skattepenger.

3. Lærere og skolen er ment å respektere foreldres ønsker, for det er ikke lærerens og skolens barn, men foreldrenes barn. Respekt og anstendighet.

Uansett. Alt dette er for lengst formalisert og satt i system:

  • Opplæringslova.
  • Styringsdokumenter.
  • Læreplaner.

Disse gir den enkelte far og mor en garanti på hva deres barn vil få opplæring i. Tillit.

Problemet som nå har oppstått er at mektige ideologer, tilfeldigvis Pride sine ideologer, er i gang med å omskrive den norske lov og styringsdokumentene og læreplanene til den norske skolen. Bak lukkede dører. Maktmisbruk.

Dette bryter ned foreldres tillit til lærere og til skolen. For denne raske endringen av inngåtte avtaler mellom foreldre og skolen, gjør at foreldre ikke lenger kan stole på hva lærere gjør med deres barn i skolen. Indoktrinering.

Avtalen mellom foreldre og skolen står på spill.

Skolens tradisjonelle doktrine har til nå vært å skape reflekterende og rasjonelle unge mennesker, som vet hvordan opptre selvstendig i det norske demokrati.

Skolens doktrine endres nå til å erklære visse påstander som korrekte og visse meninger som farlige. Og det er ikke lenger opp til det tenkende individ å rasjonelt vurdere hvilke som er hvilke. Brutte løfter.

Det er dette som skaper meningsdiktaturet. Først endres loven, styringsdokumentene og læreplanene, så tvinges lærere til å tilpasse seg disse. Til slutt får vi klasserom der barn indoktrineres. Uhørt.

Så ja. Dette er en kamp mellom norske foreldre og skolens lærere. Men på et høyere nivå enn den enkelte forelder, den enkelte lærer og den enkelte skole.

Håper mine ord skaper refleksjon og ettertanke 🙏 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.